- Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
- Landsdekkende service
- Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15
Te har blitt drukket i århundrer, og er for mange kulturer mer enn bare en varm drikke. Er du interessert i å lære om prosessen bak?
30 % av verdens teproduksjon kommer fra India.
Kina står for 23 % av verdens teproduksjon.
I Sri Lanka produseres ca. 10 % av verdens te.
Så snart teplanten er moden, plukkes bladene for hånd. Dette gjøres på tre forskjellige måter: Fin, middels og grov høsting.
Visning er det første stadiet i tefremstilling.
Tebladene spres ut og ligger og visner ved 25–30 °C. Vanninnholdet i de friske bladene på ca 75–80 % reduseres vanligvis til 60–70 %.
Her rulles/knuses de visne bladene i en halv time.
Under knusingen kommer deres helt spesielle smak og duft gradvis frem.
Under fermenteringsprosessen bringes de knuste bladene inn i spesielle rom, hvor man blåser 25 grader varm luft inn og holder en fuktighet på 95 %. Nå endres fargen på bladene fra klar grønn til brun, og den spesielle aromaen oppstår.
Fermenteringsprosessen avslutter tørkingen av bladene. Dette gjøres ved å varme opp teen og dermed redusere fuktinnholdet til 4–6 %.
Teen får sin svarte farge over den neste halvtimen. Man får ca. 20 kg svart te fra 100 kg friske blader.
Før pakking sorteres teen etter bladstørrelse via store sikter. Det er ingen forskjell på kvaliteten på teen i de ulike størrelsene. I grove trekk kan man si at storbladet te blir til løs te og småbladet te blir til teposer.
Våre smaksteknikere velger ut te for smak og kvalitet. De velges og blandes sammen til Pickwick te. Det skal brukes ca. 20 til 30 tesorter til en blanding.
Etter hele prosessen fra planting til siste smaking, pakker vi hver tevariasjon i sin egen unike emballasje.
Pickwick henter te fra mange steder i verden, men det meste kommer fra de beste stedene i India, Sri Lanka og Indonesia. Dette er viktige land for oss, fordi de har det perfekte klimaet og plantasjer i riktig høyde. Dette bidrar til å gi en bedre teopplevelse.
Svart te kommer fra bladene fra teplanten Camellia Sinensis. Svart te starter som grønn te, men gjennomgår fermentering. Fermenteringen gir tebladene den svarte, velkjente fargen. Svart te er den mest solgte i verden.
Grønn te kommer fra samme teplante som svart te, Camellia Sinensis. Grønn te er ikke fermentert og oppvarmet, og gjennomgår derfor ikke den samme produksjonsprosessen som andre tevarianter. På denne måten bevares en stor del av bladenes vitaminer og mineraler. Den mindre behandlingen resulterer også i at bladene beholder sin vakre grønnfarge.
Grønn te er kjent for høyt innhold av antioksidanter og har derfor en positiv effekt på helsen.
Rooibos-te er egentlig ikke en te. Rooibos, eller rød te, stammer fra en busk som vokser i Sør-Afrika. Nålene fra busken plukkes, knuses og plasseres deretter i solen for oksygenanrikning. Rooibos-navnet stammer fra Nederland og betyr “rød busk”. Rooibos inneholder store mengder av C-vitaminer og mineraler.
Fordi urtete og rød te ikke stammer fra en teplante, men en barbusk, så er det egentlig ikke te. Men det spiller ingen rolle, da urtete er like velsmakende som ekte te og inneholder store mengder av vitaminer og mineraler.
I år 2700 fvt. ble te oppdaget av den kinesiske keiseren Shen Nung. Under en pause ble hans kokende drikkevann blandet med noen blader. Det viste seg å smake godt. I Europa ble vi introdusert til te i 1610. I 1750 ble transport av te muliggjort via tablåer.
I 1910 ble teen fortsatt solgt i kjegler. I 1938 ble teposen i bomull teposen introdusert som vi kjenner den i dag. Siden den gang har posen og emballasjen blitt oppdatert, og designen har endret seg for å holde tritt med tiden.
I 1937 fikk vår te navnet Pickwick-te. Før dette gikk navnet under samme navn som kaffen Douwe Egberts. Emballasjen utviklet seg mye gjennom det 20. århundret.