• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

Oppskrift

Tiramisu

Den klassiske kaffedesserten

Den deilige tiramisuen fra det italienske kjøkkenet er en ekte klassiker. Den er kremet, luftig og har en herlig smak av kaffe – og den er virkelig enkel å lage.
 

Oppskriften er til 2 personer.
 

Du trenger:

  • 225 g mascarpone
  • 25 g melis, siktet
  • 1,5 dl sterk brygget kaffe, avkjølt (Vi anbefaler Friele Frokostkaffe)
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss kaffelikør, f.eks. Tia Maria, Kahlúa eller Toussaint
  • 15 g savoiardi (ladyfingers)
  • 50 g bittersøt eller mørk sjokolade, grovt høvlet
  • Kakaopulver til å drysse over
     

Slik gjør du:

  1. Smør og kle en kakeform på 900 g med plastfolie.
  2. Ha mascarpone og melis i en stor bolle og visp i ca. ett minutt. Rør inn 2 ss av den avkjølte kaffen.
  3. Visp fløten med 1 ss likør til den danner myke topper. Rør inn en skje av fløten i mascarponeblandingen, og vend deretter inn resten.
  4. Hell halvparten av mascarponeblandingen i kakeformen. Jevn ut overflaten.
  5. Hell den resterende sterke kaffen og likøren i en bolle som er litt bredere enn savoiardikjeksene. Dypp halvparten av kjeksene på den ene siden i kaffeblandingen og legg dem oppå mascarponeblandingen side om side.
  6. Legg resten av mascarponeblandingen over savoiardikjeksene og jevn ut overflaten.
  7. Dypp de resterende savoiardikjeksene i kaffeblandingen og legg dem igjen oppå kaken. Drypp eventuelt resten av kaffeblandingen over det øverste laget.
  8. Dekk formen med plastfolie. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
  9. Vend forsiktig tiramisuen ut av formen.
  10. Dryss over høvlet sjokolade og kakaopulver.
     

Vel bekomme!

 

Har du prøvd våre andre oppskrifter?

Oppskrifter til enhver anledning