Disse små cappuccino-pokalene er en variasjon over klassisk pudding – men med en deilig smak av kaffe.
Oppskriften er til 6-8 personer
Dette trenger du
Slik går du frem:
- Forvarm ovnen til 160 grader.
- Legg kaffebønnene i en kasserolle over svak varme i ca. 3 minutter. Rist kasserollen hyppig.
- Hell melk og kaffefløte over bønnene og varm det opp nesten helt til kokepunktet. Legg lokk over, og la innholdet trekke i 30 minutter.
- Pisk egg, eggeplommer, sukker og vanilje sammen. Kok opp melken igjen, og hell den gjennom en sil ned i eggeblandingen. Kast kaffebønnene.
- Hell blandingen over i åtte kaffekopper eller små, ildfaste skåler som rommer ¾ dl. Legg litt folie over hver.
- Still pokalene i en langpanne med vann, som når ca. 2/3 opp på skålens sider.
- Bak dem i ovnen i 30-35 minutter til de samler seg litt.
- La dem kjøle seg ned i kjøleskapet i minst 2 timer.
- Pisk kremfløten og pynt pokalene med fløteskum.
Tips: Pokalene kan også pyntes med kakaodryss eller sjokoladegitter.