• Gratis frakt ved kjøp over 5000 kr
  • Landsdekkende service
  • Vi hjelper deg gjerne på 800 800 15

Oppskrift

Cappuccino-pokaler

Små fyldige kaffepuddinger

Disse små cappuccino-pokalene er en variasjon over klassisk pudding – men med en deilig smak av kaffe.

Oppskriften er til 6-8 personer 


Dette trenger du

Slik går du frem:

  1. Forvarm ovnen til 160 grader.
  2. Legg kaffebønnene i en kasserolle over svak varme i ca. 3 minutter. Rist kasserollen hyppig.
  3. Hell melk og kaffefløte over bønnene og varm det opp nesten helt til kokepunktet. Legg lokk over, og la innholdet trekke i 30 minutter.
  4. Pisk egg, eggeplommer, sukker og vanilje sammen. Kok opp melken igjen, og hell den gjennom en sil ned i eggeblandingen. Kast kaffebønnene.
  5. Hell blandingen over i åtte kaffekopper eller små, ildfaste skåler som rommer ¾ dl. Legg litt folie over hver.
  6. Still pokalene i en langpanne med vann, som når ca. 2/3 opp på skålens sider.
  7. Bak dem i ovnen i 30-35 minutter til de samler seg litt.
  8. La dem kjøle seg ned i kjøleskapet i minst 2 timer.
  9. Pisk kremfløten og pynt pokalene med fløteskum.

 

Tips: Pokalene kan også pyntes med kakaodryss eller sjokoladegitter.

Har du prøvd våre andre oppskrifter?

Oppskrifter til enhver anledning